"Ik meet gezondheid af aan het aantal schoenen dat iemand versleten heeft."

Emerson

Coachen volgens pelgrimsprincipes

We weten het allemaal: bewegen is gezond voor lichaam en geest. En wandelen is een toegankelijke manier om dat te doen. De natuur op het Gelukkigerwijspad biedt een extra bron van rust en ruimte. En de natuur inspireert!

 

Met pelgrimeren leer je jezelf en jouw plek in de wereld beter kennen. Zowel op fysiek, emotioneel als spiritueel niveau. Met coachen volgens pelgrimsprincipes maken we pelgrimservaringen concreet voor ons dagelijks leven. Van omgaan met ‘een steentje in je schoen’ tot ‘vertrouwen op de goede afloop’. Je wordt een pelgrim met jouw vraag. Daar werk je aan en speel je mee. Samen en alleen, lichtvoetig en diepzinnig.

Waarom op het Gelukkigerwijspad?

Met het Gelukkigerwijspad bieden we een toegankelijke plek  om tot rust en bezinning te komen. En om te genieten! Iedereen kent echter ook periodes van tegenslag of van worsteling met levensvragen. Hier willen we bij helpen om die pijn of verwarring te verzachten.

 

Dat doen we op onze eigen wijze: lichtvoetig en diepzinnig. We gebruiken daarom het Pelgrimspakket en geven je gratis toegang tot georganiseerde activiteiten. Zo wordt het niet zwaarder dan nodig en kunnen we ook genieten en ontspannen binnen een periode die zwaar voelt.

Wij bieden jou...

Opladen

 

Wat is het?

We gaan 1,5 uur samen op pad en genieten van het buiten en onderweg zijn. Er is alle ruimte voor jouw verhaal en we doen kleine oefeningen met wat de natuur ons biedt. We gebruiken de ingrediënten van het Pelgrimspakket en spelen met pelgrimsverhalen. Vervolgens kan je zelf nog verder wandelen op de route met hernieuwde energie en inzichting. Wil je meer? Dan kan je beslissen om het traject “Oplossen” te volgen.

 

 

Oplossen

 

Wat is het?

Heb je een vraag die meer doorloop tijd nodig heeft, dan kan je kiezen voor een traject. Een oploper gaat dan in elk geval 3 sessies met je op pad. We hebben eerst een telefonisch gesprek waarin we jouw vraag en gewenste uitkomst helder maken. We maken afspraken en gaan wat langer samen op pad: steeds op een volgend stuk van het Gelukkigerwijspad. Zo ga je letterlijk op pelgrimstocht met jouw vraag. De pelgrimsdag begint met 1,5u samen op pad en vervolgens loop je naar keuze nog een stuk zelf verder. Een mooie manier om alles even te laten bezinken. Tijdens het traject krijg je ook kleine oefeningen voor thuis.

 

Wat kost het?

Opladen kost €90,-. Je krijgt dan het Pelgrimspakket (t.w.v. €27,50) en toegang tot andere activiteiten. Opladen kan ook met z’n tweeën, voor dezelfde prijs.

 

Staat jouw budget dit niet toe? Voel geen aarzeling om toch contact te zoeken. We vinden altijd wel een oplossing!

 

Wat kost het?

Een traject van drie sessies kost €250. Je krijgt dan het Pelgrimspakket (t.w.v. €27,50) en toegang tot andere activiteiten. Elke aanvullende sessie kost €80,-

Kennismaken, aanmelden of meer weten?

Hoe werkt het?

Neem contact op

Laat een berichtje achter via het contactformulier en dan nemen we snel contact met je op. Dan kijken we met elkaar wat je nodig hebt en maken we afspraken.

 

Staat jouw budget dit niet toe? Voel geen aarzeling om toch contact te zoeken. We vinden altijd wel een oplossing.

 

Wat krijg je?

Of je nu kiest voor "Opladen" of "Oplossen", in beide gevallen krijg je een pelgrimspakket. Mocht je dat al hebben dan krijg je €10,- korting. Ook krijg je twee vouchers om gratis deel te nemen aan een Proeverij of andere activiteit op het Gelukkigerwijspad. Die kan je voor jezelf gebruiken, cadeau doen of om samen met iemand te gaan. Zo krijg je een heel pakket waarin je samen en alleen op pelgrimstocht gaat.

Vereist

Vereist

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Vereist

Vereist

Wandelen is het beste medicijn

Hippocrates

Proeverijtjes

Omschrijving en kosten

Wil je kennismaken met coaching volgens de pelgrimsprincipes? Dat kan via een proeverijtje.

Met een groep gaan we een dagdeel op pad op het Gelukkigerwijspad. Je maakt kennis met hoe ervaringen met pelgrimeren jou kunnen helpen in het dagelijks leven. Een proeverijtje kost €10,-

Proeverij 28 april  in Amersfoort

Op 28 april ontmoeten we elkaar om 9:30 bij Het Lokaal, Oliemolenhof 90 in Amersfoort. Vanaf dit Meldpunt Geluksmomenten lopen we een stuk van het Gelukkigerwijspad.

 

Deze ochtend heeft het thema Thuis. We doen enkele oefeningen, wandelen een stuk in stilte en gaan ontmoetingen aan.

 

Het lokaal is op loopafstand van Centraal station Amersfoort. Kom je met de auto, kun je parkeren in de P-garage van het Eemplein of het open terrein aan de Eemlaan. We zijn uiterlijk 12:30 terug in het centrum van Amersfoort

 

 

Proeverijtjes in 2019

Zaterdag 12 januari

Zaterdag 16 maart

Zondag 28 april

 

Wat anderen zeggen

  • Leuk! Je bent eens heel anders met jezelf bezig. Ik ben me meer bewust van m’n omgeving. In positieve zin: ik kijk meer om me heen.

  • Ik vind dit positief. Er was een fijne en open sfeer, voelde mij zeer op mijn gemak. Ik ben me bewust van mijn omgeving, van “mijn zijn”. Het was prettig, respectvol, veilig
    .
  • Het was ontspannen, fijn! Ik kwam er achter dat ik eigenlijk een deel van dit mindfull denken zelf al doe. Grappig om dat te ontdekken!
  • Ik kwam er weer achter dat tijd voor jezelf nemen belangrijk is. Ik moet het mezelf ook gewoon gunnen.

  • De workshop was verrijkend en ik ga dit zeker vaker doen!

  • Het is een stukje bewustwording, beter kijken en ook luisteren. Een mooie route, die ik nog niet kende! Ik wil dit vaker gaan doen, al is het maar een uurtje.

  • De workshop was leerzaam, leuk en gezellig.

Met wie loop je samen op?

Waar je je goed voelt,

ben je thuis.

Janneke Kruijswijk-Terlouw (1978)

Coördinator Samen Oplopen.

Voor: Opladen, Oplossen en Proeverijtjes.

Iets over mij

Mijn tuin is een groen paradijs voor insecten temidden van bakstenen en kale schuttingen. Ik vind het een feest om naar de bedrijvigheid van verschillende soorten bijen te kijken, en nog leuker om te zien hoe sterk de natuur is. Doodgewaande planten schieten in de knop en tussen de tegels door vinden rucola en munt hun weg. Dit is ook onze natuur: we zijn sterker dan we denken en zijn gemaakt om te bloeien.

 

Mijn manier van doen

Op een prettige, niet-veroordelende manier geef ik je de ruimte om die dingen aan te kijken die je lastig vindt. Om vervolgens zelf de regie te voeren, meer veerkracht te ontwikkelen en steviger te staan.

 

Meer informatie

www.overal-thuis.nl is de website van Janneke. Je kunt haar mailen via info@overal-thuis.nl

Pelgrimservaring

Pelgrimeren is voor mij bezinnen en bewegen. Mijn hoofd raakt leeg, ik ben weer op koers en voel me fit. Daarbij heb ik mijn wereldbeeld vergroot en nieuwe waardevolle herinneringen gemaakt.

 

Mijn pelgrims-CV: Camino naar Santiago (in Frankrijk, Spanje, verschillende routes); Fransiscusroute; St. Paul’s Trail; 88-Tempelroute (Shikoku Henro) en Kumano Kodo in Japan; Ökumenische Pilgerweg; En in Nederland natuurlijk het Gelukkigerwijspad, Walk of Wisdom en Hilligenpad.

 

Achtergrond

Ik heb SPH gestudeerd en later Orthopedagogiek aan de Universiteit van Utrecht. Mijn specialisatie binnen de gedragswetenschappen is het begeleiden van (teams die werken met) jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Aanvullend heb ik de opleiding Wandelcoaching gevolgd bij Het Coach Bureau en volg ik de Dru Yoga docentenopleiding.

Geef elke dag wat

vriendelijkheid door.

Wilco Kruijswijk-Terlouw (1980)

Voor: Opladen en Proeverijtjes.

 

Iets over mij

Maken! Van idee naar ontwerp naar ding, daar word ik blij van. Of dat nu gaat om het doen van onderzoek, het gieten van tinnen munten, het schrijven en vormgeven van een boek, het maken van een film of (deze) website. Iets maken vind ik prachtig. Of het nu gaat om drummen, gitaar spelen, lezen, wandelen, programmeren of tekenen. Maken en doen verbreed en verfijnd je emoties. Fijn om alle zintuigen te prikkelen en zo mezelf en de wereld om mij heen beter te leren kennen.

 

Mijn manier van doen

Buiten de platgetreden denkpaden komen, dat is wat ik graag bij jou stimuleer. Ik bied je alle ruimte om te dromen en bewust te worden van hoe het met je gaat. Tegelijkertijd kan ik je met scherpe vragen helpen niet te verdwalen in die droom.

 

 

Pelgrimservaring

‘Vertrouwen’ is voor mij een sleutelbegrip. Vertrouwen in jezelf, in anderen en in de goede afloop. Pelgrimeren helpt je daarin te sterken op fysiek, emotioneel, cognitief en spiritueel niveau.

 

Mijn pelgrims-CV is gelijk aan die van Janneke, want meestal gaan wij samen: Camino naar Santiago (in Frankrijk, Spanje, verschillende routes); Fransiscusroute; St. Paul’s Trail; 88-Tempelroute (Shikoku Henro) en Kumano Kodo in Japan; Ökumenische Pilgerweg; En in Nederland natuurlijk het Gelukkigerwijspad, Walk of Wisdom en Hilligenpad.

 

Achtergrond

Via Filosofie en Theaterwetenschappen ben ik uiteindelijk afgestudeerd in Algemene Sociale Wetenschappen. Mijn expertise als projectleider en onderzoeker ligt op het gebied van mantelzorg en vrijwillige inzet. Daarnaast ben ik een kleine 20 jaar actief met ‘zinvol bewegen’, via Aikido, Tai Chi en Yoga en pelgrimeren. Doorlopend volg ik cursussen over vormgeving, programmeren en andere passies.

Meer informatie

www.mingwp.nl is de website van Wilco. Je kunt hem mailen via wilco@gelukkigerwijspad.nl .

Wandelcoaching

Samen oplopen